Éjszakai morfondír

Nem tudom...
Talán mindenkinek jobb lenne, ha több élvezetet utalgatnánk ki
magunknak. Mit szóltok hozzá? ... Most itt nem kimondottan a szexualitásra gondolok, ne engedjétek túlságosan szabadjára a fantáziátokat!
Kár, mi?
Viszont az a nagy, büdös helyzet, kicsit sok nekem manapság, hogy szinte már a fél világ vega, vegán vagy éppen paleózik, mert az milyen egészséges!
Aztán, hogy az éjszakai krémem kizárólag állatkísérlet mentes lehet, és ha nem vagyok a spiritualitás felszentelt papnője, akkor csakis tévúton járhatok.

Nem azt akarom mondani, hogy ezek rossz dolgok, sőt bizonyos esetekben még áldásosak is, mindössze a szélsőségek, a 
mindenféle irányzatok ostoba követése ellen prédikálok.
Véleményem szerint, újabban bizonyos körökben a szezon "kis feketéje" a kulináris extravagancia lett.

Mindamellett, hogy én is szeretek új dolgokat kipróbálni, azt gondolom, hogy némely nagyon érzékeny gyomrú embertársam leginkább csak az individumát szeretné ily módon celebrálni, - persze tisztelet a kivételnek! -.

Valószínűleg nehéz eligazodni az információ áradatban, ami ránk zúdul a laktózról, gluténről, Low Carb diétáról, elsavasodásról, méregtelenítésről és társairól, de könyörgöm! Hol marad a józan, paraszti ész?

Nekem bizony semmi kedvem lelkiismeret furdalással elszívni egy szál cigit mondjuk a Guinness söröm mellé(mert azt nagyon szeretem!), és karácsonykor annyi töltött káposztát fogok enni bejglivel, amennyi csak belém fér, rákkeltő füstölt hús, laktózban tobzódó tejföl és nagy karéj, hófehér parasztkenyér inkluzíve, ...telis - tele gluténnel.
Ezeken felül pedig ráadásnak egy jóféle pálinkát is fogok inni, ami - én kérek elnézést, de ezt a poént nem bírom kihagyni -, szóval, ami majd úgy "fődhöbasz, mint Böde a norvégot".
(Bár zárójelben megjegyzem, az igazán jó páleszből egy még nálam sem tudja ezt a megsemmisítő hatást produkálni, viszont egy sorozat belőle már képes rá.)
Lényeg a lényeg, hogy a karácsony pont erről is szól, a NAGY, KÖZÖS evészetről, ivászatról, és ez tök jól van így, szerintem.

Majd úgyis lemozgom....Majd utána,...mert igen, rendszeresen sportolok, de nem azért, mert ez a trend, hanem azért, mert jobban érzem magam tőle, és annyit, amennyitől jobban érzem magam. Vili?
Amúgy meg majdnem 50 évesen a "brazil segg" rengeteg munkával és lemondással járna, úgyhogy már nem lesz brazil seggem. Nem ér nekem annyit, tökéletesen megfelel a magyar.
Így is kerek...a világom.