Lélekkabát gomboló 2.

Fodor Ákos: Advent

Kit igazán vársz:
életedben él – rég itt
van, mire megjön.

Azt a nézetet osztom én is, miszerint a karácsonyban a várakozás, a készülődés, tehát pontosan ez az adventi időszak a legjobb. 
Jobb, mint maga a karácsony, mert sokkal hosszabb annál. 
Az a pár nap, Istenem!... Hiss-huss, és már el is repült, de ebbe a négy hétbe minden nap lehet valami kis ünnepet csempészni.
A gyertyafény, a sütik illata, a jó kis forralt borozások, a lakás díszítése, az apró ajándékok csomagolása, és természetesen a giccses, karácsonyi dalok hallgatása, mind-mind érzelmi katalizátorként működik.


Igen, ilyenkor még a giccset is szeretem. Ezt a butácska menekülést egy fantáziavilágba, ami sokkal színesebb, csillogóbb, mint a valóság, és szinte a gyermekkorba repít vissza,....hát csak repítsen!


Ja, és bevallom, én a takarításon biztos, hogy nem stresszelek. Vagyis ez így nem teljesen igaz, de a fontossági lista végén kullog, az tuti, sőt még a karácsonyi menü is sokad rangú kérdés a prioritások között.

Pedig tényleg szeretek különleges vacsorákat csapni, de ilyenkor annyi minden más fontosabb dolog van.


Az egyik legkedvesebb karácsonyi emlékem, mikor a gyerekekkel a fát már reggel feldíszítettük, ebédre paradicsomos spagettit ettünk, aztán egész délután az erdőben sétáltunk. Este meg szépen felöltöztünk a Jézuskához, és sokáig kártyáztunk, nevetgéltünk parízeres vajaskenyér és a karácsonyi sütik mellett.
Természetesen, az asztal is fel volt ám díszítve! Még szép! 

Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mivel 26 éve vendéglátózom, az is ritka alkalomnak számított, hogy egyáltalán otthon voltam.
Szóval a lényeg: 
még tízet gombolhatunk a lelkünk ünneplő kabátján. 

Mindenkinek örömteli várakozást kívánok!

 

...és tánc!...

https://www.youtube.com/watch?v=nAK9Pj5-QXY

https://www.youtube.com/watch?v=3qxVgMfk26I&feature=youtu.be

 

https://www.youtube.com/watch?v=TvQUwvo3E6w&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=z1rYmzQ8C9Q

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én